Ultrahangos Tisztítók

Az ultrahangos tisztítás során a szennyeződéseket nem oldószer, hanem ultrahang segítségével távolítják el. Az energia közvetítéséhez csapvizet használnak, amihez a víz felületi feszültségének csökkentése (és a tisztítás hatásfokának) érdekében segédanyagot adnak.

Az ultrahangos tisztítás nagy frekvenciájú (jellemző frekvencia: 20–400 kHz) hanghullámokat használ vizes vagy szerves oldatban kemény felületek szennyeződéseinek mechanikus eltávolítására. Az ultrahang hatására a folyadékban kavitáció lép fel, aminek során apró buborékok keletkeznek (ezek mérete nagyjából fordítottan arányos az alkalmazott frekvenciával), amik a szennyeződést mechanikusan fellazítják, ez a folyamatban használt tartály alján leülepszik. Az apró buborékok a tárgy rejtett, nehezen hozzáférhető részeiben is kifejtik hatásukat.

Az ultrahangos tisztítást ékszerek, finommechanikai alkatrészek (pl. mechanikus órák), elektronikai alkatrészek, fogászati vagy sebészeti műszerek, optikai lencsék, autóalkatrészek, egyéb alkatrészek és tárgyak tisztításánál alkalmazzák.


Termék összehasonlítás (0)


Tételek: 1 to 3 of 3 (1 Pages)